• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Jerek

Latar Belakang


Masjid ini dibina pada tahun 1978 oleh pihak Kesedar.Masjid telah beberapa kali dinaiktarafkan seperti menggantikan penggunaan kayu dengan simen dan masjid ini juga telah dibesarkan ruang solatnya untuk memuatkan lebih ramai jemaah.
Binaan


Binaan masjid ini berbentuk segiempat dan tidak mempunyai kubah. Masjid ini mempunyai sebuah menara kecil untuk diletakkan pembesar suara. Bahan asas binaan sebahagian besarnya menggunakan kayu kemudian dinaiktaraf menggunakan dinding dan lantai bersimen dan bermozek.Masjid ini juga berbentuk segi empat pada asas binaannya.

Kemudahan


Kemudahan yang terdapat di masjid ini ialah sebagai tandas,tempat wuduk lelaki dan perempuan juga disediakan di masjid ini.Tempat parking berbumbung turut disediakan di masjid ini hanya untuk motosikal dan kereta. Masjid ini juga mempunyai dewan makan dan sering mengadakan kelas fardhu ain, kelas pasti yang diuruskan pusat asuhan tunas islam dan kuliah agama setiap malam.
Keistimewaan


Masjid ini sangat istimewa kerana penduduk setempat bekerjasama untuk mewujudkan kawasan masjid kawasan yang harmoni dan mesra alam.Aktiviti riadah juga sering dilakukan di kawasan masjid.
Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-GM-00028

Nama Masjid: MASJID MUKIM JEREK

Alamat: DAERAH BERTAM, 18300 GUA MUSANG, KELANTAN.


Maklumat Imam

Mohd Zin B. Ismail @ Mohamed


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768