• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Paloh Rawa

Latar BelakangBinaan


Masjid ini terdapat satu kubah dan tiada menara..Masjid ini berbentuk segi empat pada keseluruhannya.Terdapat juga tulisan ayat-ayat suci al-Quran dan kalimah Allah pada dinding masjid ini. Pada bahagian dalam masjid ini terdapat ruang solat bertiang yang mana tiangnya dihiasi dengan batu marmar. Struktur masjid ini diperbuat daripada simen tetapi masih mengekalkan senibina tradisional.Terdapat juga ruang solat tambahan yang dapat menampung kapasiti para jemaah yang ramai.

Kemudahan


Kemudahan yang terdapat di masjid ini ialah stor yang dijadikan sebagai tempat menyimpan barang.Tandas, tempat wuduk lelaki dan perempuan juga disediakan di masjid ini.Tempat parking berbumbung turut disediakan di masjid ini hanya untuk motosikal dan kereta.Selain itu,terdapat juga tempat parking terbuka yang dapat memuatkan 5 buah kenderaan dalam satu masa.

Keistimewaan


Keistimewaan masjid ini ialah telah mendapat tempat ketiga dalam kategori masjid mukim terbaik bersempena dengan sambutan Hijratul Rasul yang telah disempurnakan oleh DYMM Sultan Kelantan pada 9/2/2005.Selain itu,masjid ini juga telah mendapat tempat ketiga dalam pertandingan masjid mukim terbaik pada tahun 2010. Masjid ini juga telah menjadi masjid mukim terbaik pada tahun 2001.

Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-MCG-00196

Nama Masjid: MASJID MUKIM PALOH RAWA

Alamat: DAERAH PANGKAI MELERET, 18500 MACHANG, KELANTAN.


Maklumat Imam

Razuan Bin Awang Hamad
Yusof B Isa, Hj


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768