• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Repek

Latar BelakangBinaan


Binaan masjid terdiri daripada batu bata serta dinding masjid yang telah dicat bagi melindungi dinding masjid daripada kerosakkan. Masjid ini berbentuk segiempat dan mempunyai mihrab serta dilengkapi lantai yang diperbuat dari simen. Selain itu, masjid ini mempunyai satu menara berkubah. Pada dinding masjid juga terukir ayat ayat Al-quran dan pada dinding masjid terdapat sisip angin.


Kemudahan


Masjid menyediakan kemudahan tandas serta tempat berwuduk lelaki dan perempuan yang berasingan untuk kemudahan pengunjung masjid. Masjid juga mempunyai ruang solat tambahan dan tempat parking motosikal yang. Masjid juga dilengkapi keranda dan mempunyai tempat untuk memandikan mayat

Keistimewaan


Pelbagai aktiviti kegamaan dan kemasyarakatan dijalankan di masjid ini untuk menghidupkan masjid ini sebagai pusat kemajuan ummah islamiah. Di samping itu,ceramah agama akan diadakan dua kali seminggu dengan menjemput para penceramah yang mahir tentang agama. Terdapat juga sebuah taman didikan kanak-kanak (PASTI) di sebelah masjid.
Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-BCK-00237

Nama Masjid: MASJID MUKIM REPEK

Alamat: DAERAH REPEK, 16300 BACHOK, KELANTAN,


Maklumat Imam

Sabri Bin Man
Ab Hamid B Ab Rahman


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768