• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Temu Ranggas

Latar BelakangBinaan


Binaan masjid terdiri daripada batu bata serta dinding masjid yang telah dicat bagi melindungi dinding masjid daripada kerosakkan atau kerapuhan. Masjid ini berbentuk segiempat dan mempunyai mihrab serta dilengkapi lantai yang diperbuat dari simen. Selain itu, masjid ini mempunyai 1 menara berkubah dan memiliki bumbung bersegi rata 2 lapis. Ruang solat masjid ini juga mempunyai tiang dan masjid dilengkapi sisip angin.


Kemudahan


Masjid menyediakan kemudahan tandas serta tempat wuduk lelaki dan perempuan yang berasingan untuk kemudahan pengunjung masjid. Masjid mempunyai ruang parkir yang berbumbung untuk meletakkan kenderaan. Terdapat kolah di kawasan masjid untuk mengambil wuduk masjid. Masjid juga memiliki tempat memandikan mayat dan mempunyai keranda. Masjid ini juga dengan dilengkapi bangunan stor untuk menyimpan barang-barang kepunyaan masjid.Keistimewaan


Masjid ini mempunyai masyarakat yang sering bekerjasama menjaga harta masjid dan sering mengadakan aktiviti gotong royong membersihkan kawasan masjid. Masjid ini juga sangat menitik beratkan keselamatan dengan menyediakan sistem keselamatan yang amat ketat dan sering mengunci pintu pagar supaya masjid berada dalam keadaan yang selamat.
Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-BCK-00241

Nama Masjid: MASJID MUKIM TEMU RANGGAS

Alamat: DAERAH BEKELAM, 16300 BACHOK, KELANTAN.


Maklumat Imam

Zainudin B Ismail
Mohamad Yusizurin Bin Mat Yun


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768