• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Nipah

Latar BelakangBinaan-Binaan masjid terdiri daripada dua tingkat dan batu bata serta dinding masjid yang telah dicat bagi melindungi bengunan masjid daripada kerosakkan akibat cuaca dan sebagainya. Masjid ini berbentuk segiempat dan mempunyai mihrab serta dilengkapi lantai yang diperbuat dari simen. Selain itu, masjid mempunyai satu menara tanpa kubah dan bumbung masjid tiga segi rata. Pada bahagian dalam masjid pula terdapat seni khat dan ukiran ayat-ayat suci Al-quran yang sangat indah.

Kemudahan-Masjid menyediakan kemudahan tandas serta tempat berwuduk lelaki dan perempuan yang berasingan untuk kemudahan pengunjung masjid. Masjid juga mempunyai parkir yang berbumbung untuk meletakkan kenderaan. Masjid ini juga mempunyai kolah di belakang dan mempunyai ruang kolah tambahan untuk menampung jemaah solat yang berlebihan.


Keistimewaan- Masjid ini mempuyai keistimewaannya tersendiri iaitu akan mengadakan gotong royong untuk membersihkan kawasan masjid dan seterusnya memupuk semangat kerjasama di kalangan penduduk kampung
Pada masa yang sama masjid ini juga turut menyediakan aktiviti keagamaan untuk penduduk kampong. Masjid juga mengadakan sebuah PASTI di dalam kawasan masjid.
Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-BCK-00244

Nama Masjid: MASJID MUKIM NIPAH

Alamat: DAERAH PERUPOK, 16300 BACHOK, KELANTAN.


Maklumat Imam

Hussin B Draman@ab. Rahman
Mat Sidek B Jusof


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768