• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Gong Datuk

Latar Belakang


MASJID INI ASALNYA DARIPADA KAYU DAN KEMUDIANYA DENGAN GOTONG ROYONG MASJID INI DI GANTI DENGAN BATU SEHINGGALAH SEKARANG.

Binaan


Binaan masjid ini terdapat satu menara yang berkubah dan satu kubah.Terdapat juga ruang solat utama yang berlantaikan permaidani indah dan disediakan juga ruang solat tambahan di masjid ini.Selain itu,di dinding masjid ini terdapat ayat-ayat suci al-Quran yang terukir indah.Masjid ini juga berbentuk segiempat pada asas binaannya.Terdapat juga sisip angin di dinding masjid ini yang dapat melancarkan perudaraan masjid ini.

Kemudahan


Kemudahan yang terdapat di masjid ini ialah stor yang dijadikan sebagai tempat menyimpan barang.Tandas,tempat wuduk lelaki dan perempuan juga disediakan di masjid ini.Tempat parking berbumbung turut disediakan di masjid ini hanya untuk motosikal dan kereta.Selain itu,terdapat juga tempat parking terbuka yang dapat memuatkan 10 buah kenderaan dalam satu masa.
Keistimewaan


Masjid ini kerap kali menganjur dan mengadakan majlis ataupun aktiviti-aktiviti yang bercorak keagamaan dan juga kemasyarakatan untuk para jemaah dan para penduduk setempat.Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-PP-00413

Nama Masjid: MASJID MUKIM GONG DATUK

Alamat: DAERAH GONG DATOK, 16800 PASIR PUTEH, KELANTAN.


Maklumat Imam

Tuan Mat B. Tuan Teh
Raja Zakaria B. Raja Musa


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768