• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Perupok

Latar BelakangBinaan


Binaan masjid terdiri daripada satu tingkat dan binaan batu bata 70 % manakala selebihnya terdiri daripada kayu. Dinding masjid ini telah dicat bagi melindungi bengunan masjid ini daripada kerosakkan akibat cuaca dan sebagainya. Masjid ini berbentuk segiempat dan mempunyai mihrab serta dilengkapi lantai yang diperbuat dari simen.. Pada bahagian dalam masjid pula ukiran ayat-ayat suci Al-quran yang sangat indah.

Kemudahan


Masjid menyediakan kemudahan tandas serta tempat berwuduk lelaki dan perempuan yang berasingan untuk kemudahan pengunjung masjid. Masjid ini juga mempunyai parking untuk meletakkan kenderaan. Masjid ini juga mempunyai tempat mandi jenazah dan keranda bagi menguruskan jenazah dengan lebih mudah..
Keistimewaan


Masjid ini mempuyai keistimewaan tersendiri iaitu berdekatan dengan tempat memproses rempah kari. Kedai memproses rempah kari yang tidak asing lagi di daerah ini. Rempah Cap Jam yang kini berada di pasaran diproses berdekatan dengan kawasan masjid ini. Masjid juga mempunyai kawasan yang sangat terjaga dan sentiasa berada dalam keadaan yang bersih kerana dijaga oleh penduduk setempat.Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-BCK-00460

Nama Masjid: MASJID MUKIM PERUPOK

Alamat: DAERAH PERUPOK, 16300 BACHOK, KELANTAN.


Maklumat Imam

Ismail B Sulaiman
Sidek B Abdul Ghani


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768