• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Chap

Latar Belakang


Masjid ini dibina telah pada tahun 1977 dimana pada dahulu ia adalah sebuah surau.Masjid ini dibina diatas tanah yang telah diwakafkan. Pengasas masjid ini ialah Cikgu Abd. Rasyid
Binaan


Binaan masjid terdiri daripada batu bata serta dinding masjid yang telah dicat bagi melindungi dinding masjid daripada kerosakkan atau kerapuhan. Masjid ini berbentuk segiempat dan mempunyai mihrab serta dilengkapi lantai yang diperbuat dari simen dan dialas karpet. Selain itu, masjid ini memiliki satu menara dan 2 kubah. Di dinding masjid ini mempunyai sisip angin.


Kemudahan


Masjid menyediakan kemudahan tandas serta tempat berwuduk lelaki dan perempuan untuk kemudahan pengunjung masjid.Selain itu, masjid ini mempunyai keranda serta tempat mandi mayat supaya pengurusan jenazah dapat dilakukan. Masjid juga mempunyai parking yang berbumbung untuk meletakkan kenderaan. Masjid ini juga mempunyai stor.
Keistimewaan


Masjid ini akan menyediakan aktiviti-aktiviti yang berbentuk keagamaan dan kemasyarakatan seperti majlis ilmu 3 kali seminggu sebagai aktiviti riadah dan rohani kepada penduduk kampung dan sekitarnya.

Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-BCK-00470

Nama Masjid: MASJID MUKIM CHAP

Alamat: DAERAH BEKELAM, 16300 BACHOK, KELANTAN.


Maklumat Imam

Hasbullah B Hj Jusoh,hj
Che Hassan B Derahman


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768