• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Teratak Pulai

Latar BelakangBinaan


Binaan masjid ini terdiri daripada batu bata serta dinding masjid yang telah dicat bagi melindungi dinding masjid daripada kerosakkan atau kerapuhan. Masjid ini berbentuk segiempat dan mempunyai mihrab serta dilengkapi lantai yang diperbuat dari simen. Selain itu, masjid mempunyai 1 menara dan 3kubah dan pada ruang dalam masjid terdapat penghawa dingin dan dihiasi tulisan dan ukiran ayat-ayat suci Al-quran pada dinding masjid.
Kemudahan


Masjid menyediakan kemudahan tandas serta tempat wuduk lelaki dan perempuan yang berasingan untuk kemudahan pengunjung masjid. Masjid mempunyai ruang parkir yang berbumbung untuk meletakkan motor yang. Terdapat kolah di kawasan masjid untuk mengambil wuduk masjid.Masjid juga memiliki tempat memandikan mayat dan mempunyai keranda. Masjid dilengkapi dengan penghawa dingin dalam ruang solat.
Keistimewaan


Masjid ini mempunyai masyarakat yang sering bekerjasama menjaga harta masjid dan sering mengadakan aktiviti gotong royong membersihkan kawasan masjid. Masjid ini juga berdekatan dengan kawasan perkuburan.
Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-BCK-00471

Nama Masjid: MASJID MUKIM TERATAK PULAI

Alamat: DAERAH GUNUNG, 16370 BACHOK, KELANTAN.


Maklumat Imam

Che Hasan Bin Mat Saman


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768