• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Niman

Latar BelakangBinaan


Binaan masjid terdiri daripada batu bata serta dinding masjid yang telah dicat bagi melindungi bengunan masjid daripada kerosakkan akibat cuaca dan sebagainya. Masjid ini berbentuk segiempat dan mempunyai mihrab serta dilengkapi lantai yang diperbuat dari simen. Selain itu, masjid mempunyai satu menara tanpa kubah bumbung masjid yang rata. Pada bahagian dalam masjid ini pula terdapat ukiran ayat-ayat suci Al-quran yang sangat indah.

Kemudahan


Masjid menyediakan kemudahan tandas serta tempat berwuduk lelaki dan perempuan yang berasingan untuk kemudahan pengunjung masjid. Masjid juga mempunyai parking yang berbumbung untuk meletakkan kenderaan. Masjid ini juga menyediakan wakaf sebagai tempat rehat masyarakat dan terdapat juga telaga yang agak lama di kawasan masjid.Keistimewaan


Pelbagai aktiviti kegamaan dan kemsyarakatan diadakan di masjid ini untuk menghidupkan masjid ini sebagai pusat kemajuan ummah islamiah.Di samping itu,ceramah agama akan diadakan lebih kurang tiga kali seminggu dengan menjemput para penceramah yang mahir tentang agama.
Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-BCK-00495

Nama Masjid: MASJID MUKIM NIMAN

Alamat: DAERAH MELAWI, 16310 BACHOK, KELANTAN.


Maklumat Imam

Yahaya Bin Taib
Hanafi B Abdullah,hj


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768