• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Cabang Empat Tok Mek Ngah

Latar BelakangBinaan


Masjid ini mempunyai satu menara dan satu kubah.Di dalam masjid ini terdapat ruang solat utama yang bertiang yang digunakan sebagai tempat menunaikan solat berjemaah.Terdapat juga ruang solat tambahan yang mampu menampung kapasiti para jemaah ynag ramai pada satu masa dan diperbuat daripada batu marmar.Didinding masjid ini terdapat kalimah-kalimah ALLAH dan juga ayat-ayat suci al-Quran.Pada masa yang sama,masjid ini juga berbentuk segiempat.Struktur masjid ini menggunakan simen sacara keseluruhannya.Kemudahan


Kemudahan yang terdapat di masjid ini ialah stor yang dijadikan sebagai tempat menyimpan barang.Tandas,tempat wuduk lelaki dan perempuan juga disediakan di masjid ini.Tempat parking berbumbung turut disediakan di masjid ini hanya untuk motosikal dan kereta.Selain itu,terdapat juga tempat parking terbuka yang dapat memuatkan 10 buah kenderaan dalam satu masa.
Masjid ini juga menyediakan pejabat bagi menguruskan urusan pentadbiran. Selain itu.terdapat bilik mensyuarat yang digunakan sebagai tempat perjumpaan ahli AJK masjid. Bilik imam dan bilal turut disediakan untuk sebagai tempat penginapan imam dan bilal.Terdapat juga tandas OKU dan dapur di masjid ini.


Keistimewaan


Keistimewaan masjid ini ialah telah mendapat johan terbaik bagi tahun 2011 dan naib johan bagi tahun 2008 dalam pertandingan masjid mukim terbaik.Terdapat juga perpustakaan puteri dan putera di bawah menara masjid ini. Keistimewaan yang menarik di masjid ini ialah kemudahan wifi di kawasan masjid ini yang akan para penduduk kampung dan para pelajar untuk melayari internet dan pada masa yang sama para pelajar juga dapat mencari maklumat melalui kemudahan ini.


Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-TPT-00519

Nama Masjid: MASJID MUKIM CABANG EMPAT TOK MEK NGAH

Alamat: DAERAH TERBAK, 16210 TUMPAT,


Maklumat Imam

Daud @ Ab. Aziz B Ab. Rahman
Ab. Shukor Bin Othman


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768