• Pakej KAFA


Jumlah Pengunjung :

 

Tarikh Kemaskini :

27 Januari 2011

 

Maklumat Masjid

Masjid Mukim Kota Kubang Labu

Latar BelakangBinaan


Masjid ini mempunyai satu kubah dan tiada menara. .Di dalam masjid ini terdapat ruang solat utama yang bertiang yang digunakan sebagai tempat menunaikan solat berjemaah.Terdapat juga ruang solat tambahan yang mampu menampung kapasiti para jemaah yang ramai pada satu masa Didinding masjid ini terdapat kalimah-kalimah ALLAH dan juga ayat-ayat suci Al-quran.Pada masa yang sama,masjid ini juga berbentuk segiempat pada asas binaannya.Masjid ini tidak mempunyai pagar dan mempunyai 2tingkat bagi aras solat di mana tingkat bawah merupakan ruang solat utama.


Kemudahan


Kemudahan yang terdapat di masjid ini ialah stor yang dijadikan sebagai tempat menyimpan barang.Tandas,tempat wuduk lelaki dan perempuan juga disediakan di masjid ini.Tempat parking berbumbung turut disediakan di masjid ini hanya untuk motosikal dan kereta.Selain itu,terdapat juga tempat parking terbuka yang dapat memuatkan 15 buah kenderaan dalam satu masa.
Keistimewaan


Masjid ini akan mengadakan aktiviti keagamaan dan kemasyarakatan yang dapat menarik minat golongan muda untuk solat berjemaah di msjid.Disamping itu dapat meningkatkan jumlah para jemaah di masjid ini.


Maklumat Lanjut

No Daftar: MY-03-TPT-00528

Nama Masjid: MASJID MUKIM KOTA KUBANG LABU

Alamat: DAERAH WAKAF BHARU, 16250 TUMPAT, KELANTAN.


Maklumat Imam

Wan Fakhrulrazi B. Wan Mahmood


 

Waktu Solat [ Kuala Lumpur ]

 

Hakcipta Terpelihara 2009 © MAMPU Dasar Privasi | Dasar Keselamatan | Penafian

 

Sesuai dipaparkan menggunakan Firefox dengan resolusi 1024 x 768